ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Οχυρό Ρούπελ [14χμλ]

Ανάμεσα στα όρη Άγκιστρο και Μπέλες, βρίσκεται το οχυρό Ρούπελ. Από το 1914 και κατά τους παγκόσμιους πολέμους αποτέλεσε τοποθεσία ύψιστης στρατηγικής σημασίας, καθώς ήταν το μεγαλύτερο συγκρότημα οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Σήμερα για επίσκεψη προσφέρεται μία στοά οχυρών, ένα μουσείο το περίπτερο των επισκεπτών, το παρατηρητήριο και το Ηρώο των πεσόντων.

Παλαιοντολογικό Μουσείο Θερμοπηγής [24χλμ]

Το Παλαιοντολογικό Μουσείο Θερμοπηγής προσφέρει μία πλούσια συλλογή σπάνιων παλαιοντολογικών ευρημάτων 7 εκατομμύρια ετών. Πρόκειται για ένα μουσείο που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας στο Άγκιστρο.

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών [34χλμ]

Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών είναι ένα μνημείο Βυζαντινής τέχνης, το οποίο χτίστηκε το 1270 και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα του Ορθόδοξου μοναχισμού. Στο χωρίο Ακριτοχώρι βρίσκεται η Ιερά Μονή και η επίσκεψή σας σε αυτή, αδιαμφισβήτητα θα σας γεμίσει γαλήνη.

Λίμνη Κερκίνη [48χλμ]

Η λίμνη Κερκίνη είναι γνωστή σε κάθε άκρη της χώρας για την ξεχωριστή ομορφιά της! Ανήκει στους 10 υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας και έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο. Στη λίμνη μπορείτε να κάνετε μία μοναδική βαρκάδα, να δείτε αλλά και να φωτογραφήσετε την σπάνια πανίδα και χλωρίδα που αναπτύσσεται εκεί.

Δημοτικό Ενυδρείο Βυρωνείας [53χλμ]

Δίπλα στον ιστορικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βυρώνειας στεγάζεται το Δημοτικό Ενυδρείο Βυρώνειας. Το Ενυδρείο Βυρώνειας αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο ενυδρείο της χώρας και το πρώτο στη κατηγορία των ψαριών που ζουν σε γλυκά νερά. Η επίσκεψή σας στο Ενυδρείο Βυρώνειας θα σας φέρει σε επαφή με την ιχθυοπανίδα της λίμνης Κερκίνης και του ευρύτερου οικοσυστήματος του ποταμού Στρυμόνα.

Σπήλαιο Αλιστράτης [99χλμ]

Η ιστορία του Σπηλαίου Αλιστράτης εκτείνεται σε βάθος τριών εκατομμυρίων ετών. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης. Όταν θα μπείτε στο Σπήλαιο της Αλιστράτης θα εντυπωσιαστείτε από τους τεράστιους σταλακτίτες, σταλαγμίτες και εκκεντρίτες που απλώνονται σε βάθος εξήντα μέτρων!

Αμφίπολη

Η Αμφίπολη υπήρξε μία αξιομνημόνευτη μακεδονική πόλη, για τον λόγο αυτό αποτελεί μία περιοχή με σημαντικό ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο! Βρίσκεται σε προνομιακή θέση, καθώς είναι χτισμένη κοντά στις εκβολές του Στρυμόνα και στο πλούσιο Παγγαίο όρος. Στην Αμφίπολη αξίζει να επισκεφθείτε το γνωστό σε όλους λιοντάρι, τον Τύμβο αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Μελένικο Βουλγαρίας

Το Μελένικο είναι η μικρότερη πόλη της Βουλγαρίας. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για να το επισκεφθείτε διότι εκεί είναι κτισμένα 69 κτίρια που αποτελούν πολιτιστικά μνημεία. Για τον λόγο αυτό, το Μελένικο της Βουλγαρίας έχει χαρακτηριστεί ως “αρχιτεκτονικό καταφύγιο”!

Σαντάνσκι Βουλγαρίας [53χλμ]

Το Σαντάνσκι είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Ανήκει στην επαρχία του Μπλαγκόεβγκραντ και αποτελεί παραθεριστικό κέντρο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο Σαντάνσκι σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το καταπράσινο πάρκο (Градски парк), τους υπέροχους καταρράκτες (Попинолъшки водопад) και το πλούσιο αρχαιολογικό μουσείο (Археологически музей – Сандански)!